Paraguay accepteert Bitcoinwet

Paraguay Voorgestelde Bitcoin-wet omvat cryptoregistratie: rapport

Het wetsvoorstel is naar verluidt bedoeld om het eigendom en de registratie van crypto en cryptomining-activiteiten te reguleren.

Een nieuwe bitcoinwet die naar verwachting morgen in de wetgevende macht van Paraguay zal worden geïntroduceerd, vereist dat crypto’s worden geregistreerd bij het staatssecretaris van staatsbelastingen van het land, meldde Decrypt dinsdag, daarbij verwijzend naar een concept van het wetsvoorstel dat het zei te hebben verkregen.

“Het doel van dit wetsontwerp is om juridische, financiële en fiscale zekerheid te scheppen in de bedrijven die zijn afgeleid van de productie en commercialisering van virtuele activa”, luidt een ruwe vertaling van het document. Decrypt meldde dat de rekening een gelekt concept was, zonder te zeggen hoe het eraan kwam.

Het wetsvoorstel zou ook cryptomining reguleren, evenals handel via beurzen en peer-to-peer-marktplaatsen waar deelnemers zich moeten registreren als “verplichte subjecten”, volgens de rapportage van Decrypt.

“Het is belangrijk dat bedrijven deze producten in hun boekhouding kunnen registreren, zodat ze hun echte waardering kunnen krijgen, bovendien het helpt de belastinginning van deze industrie te optimaliseren, en geeft eindelijk traceerbaarheid van wat er in het land wordt geproduceerd, waardoor het traceren wordt vergemakkelijkt door toezichthoudende autoriteiten”, staat in het document.

In het bijzonder stelt de grondgedachte van het wetsvoorstel dat cryptomining moet worden gezien als een industriële activiteit onder de bevoegdheid van het ministerie van Industrie en Handel vanwege het gebruik van kapitaal, arbeid, machines en de aanleg van civiele infrastructuur.

Congreslid Carlos Rejala, die van plan is het wetsvoorstel te presenteren, vertelde vorige maand aan CoinDesk dat de wet cryptomining- of uitwisselingsbedrijven zou toestaan ​​om hun Paraguayaanse activiteiten te financieren met digitale activa, dividenden uit te keren naar het buitenland en hun cryptowinsten in binnenlandse banken te kapitaliseren.

Dit verhaal is in ontwikkeling en zal dienovereenkomstig worden bijgewerkt.

Share:

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

De geschiedenis van Bitcoin

Van een bescheiden begin in 2008 tot zijn prijspiek in 2017, Bitcoin heeft investeerders en de wereld een behoorlijke rit gemaakt. In iets meer dan